0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

7 VPLIVOV, KI JIH IMA ČAJ NA NAŠE TELO

7 VPLIVOV, KI JIH IMA ČAJ NA NAŠE TELO

Čeprav pitje čaja prispeva k splošnemu zdravju in dobremu počutju, postaja očitno, da številne edinstvene spojine v čaju delujejo skupaj v korist telesu, nas ščitijo pred stresom in boleznimi ter krepijo kosti in imunski sistem. Od ustnega zdravja do prebavnega zdravja je čaj zdaj cenjen tako zaradi svojih koristnih lastnosti kot zaradi izjemnih okusov. Zeleni in beli čaj sta nam najbolj v pomoč, saj sta narejena iz mladih listov, ki sta najmanj predelani, a vsak čaj na nas vpliva pomirjajoče.

1. Čaj in koža

Razstrupljevalni učinki antioksidantov, ki jih najdemo v čaju, lahko pomagajo pri regeneraciji in obnovi celic ter zaščitijo kožo pred škodljivimi prostimi radikali. Kljub kofeinu je čaj hidratiziran, saj je večinoma voda.

2. Čaj in naše dentalno zdravje

Protimikrobne in protivnetne funkcije čajnih katehinov pomagajo preprečevati zobno gnilobo in slab zadah, ki ga povzročajo bakterije.

3. Vpliv čaja na učenje in spomin

Polifenoli, ki jih najdemo v vseh vrstah čaja, zmanjšujejo tveganje za degenerativne bolezni, saj ščitijo dele možganov, ki so odgovorni za učenje in spomin.

koristi čaja

4. Čaj deluje antistresno

Čaj je močan zaviralec stresa. Zlasti zeleni čaj vsebuje edinstveno aminokislino L-teanin, ki povečuje alfa valove v možganih, sprošča um in v kombinaciji s kofeinom in antioksidanti spodbuja aktivno zdravje možganov in izboljšuje kognitivne sposobnosti.

5. Čaj in prebava

Čaj, zlasti Oolong, se že dolgo uporablja kot napitek po obroku. Pu’er je še posebej dober za prebavo zaradi svojih probiotičnih lastnosti. Skodelica zelenega čaja pomaga spodbuditi presnovo in povečati porabo kalorij.

6. Čaj in srce

Polifenoli v čaju so bogat vir antioksidantov in nevtralizirajo strupene učinke prostih radikalov ter pomagajo pri preprečevanju raka. Poleg tega flavonoidi v čaju ščitijo srce pred boleznimi srca in ožilja. Pitje zelenega čaja zmanjša tveganje visokega krvnega tlaka.

7. Čaj in kosti

Pitje čaja pomaga povečati tvorbo kosti zaradi prisotnosti polifenolov, ki prav tako izboljšujejo mišično moč in ohranjajo kostno gostoto.

ZELENI ALI ČRNI ČAJ

SENCHA ČAJ

7 PREDNOSTNI PITJA ČAJA

BLENDMEUP COFFEE

SLEDI NAS

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Naši izdelki

    Vsi produkti Mnenja
    Copyright © 2023 Vse pravice pridržane